en promenad

Går snabbt med långkalsonger under. Så att man inte fryser, även fast det är svinkallt ute. I mp3n dunkar Black Keys råa basgång och på fötterna sitter mina välanvända älskade skor i burgundyfärg (den bästa färg jag vet tror jag). I väskan ligger ombyte för morgondagen, men den tänker jag inte på än. Jag bara går snabbt med min tygväskan som snurrar ihop sig med tumvantarna. Snön är sådär kall att det knarrar i den när man går. Och glittrar gör den med. Hade jag gått här utan mina långkalsonger hade jag nog haft svårt att uppskatta det där glittriga, trots att det är så fint. Jag hade spänt mig i hela kroppen och önskat att avståndet till tågstation skulle krympa. Men just ikväll är jag påbylsad, så kylan bekommer mig inte.

Jag svänger över övergångsstället och tar en titt inne på Pressbyrån, mitt tåg lämnar inte perrongen riktigt än. Tatuerings-, tränings- och diverse måbratidningar står för majoriteten av av tidningsstället har att erbjuda. Jag funderar över något varmt att dricka men ångrar snabbt ett eventuellt spontanköp och går istället mot tåget.

Jag är i god tid och det är inte många som åker tåg 19:52 en tisdagskväll. Jag slänger en snabb blick över mina medresenärer och sätter mig sedan i ett tomt säte precis intill fönstret. Jag tittar ut mot vinterkvällen som pryder min stan, sätter mig sedan till rätta och skriver en text om hur det är att gå påbylsad mot en station i slutet av januari.

ljusstakar



Blev lite smått förälskad när jag såg dessa på Återvinningen i Skännige i måndags. Var tvungen att köpa dem! För 30 spänn blev dem mina.

segelbåt



Ååh vad jag älskar den här båten! En framtidsdröm jag har är att någon gång äga en villa med ett stor fönster mot havet, och i fönstret ska en stor segelbåt stå. MEN, så länge får jag nöja mig med denna söta lilla båt. För en femma (!) blev den min. Troligen mitt bästa prylköp någonsin.

garn


ett litet tips såhär på lördagskvällen.
är du sugen på att börja sticka eller virka så tycker vi att ni ska kolla in second hand affärerna först. Där finns det ofta massor garn och annat som är bra att ha till just stickning/virkning.
Garnen på bilden är köpta för 5-10kr/st.
Virknålar såg jag på hjärta till hjärta i veckan för 5kr/st.

crochet



den här fina magtröjan hittade jag på magasinet i onsdags.
När jag köpte den var den öppen, som ni ser på första bilden. Tyckte det va fult så tog bara nål och tråd och sydde ihop allt. Resultatet blev asbra, som ni ser på den andra bilden.

Linnea Almgren



vår duktiga konstnärsvän linnea har gjort dom här fina!
följ henne på tumblr HÄR

my parents were awesome



finns så mycket fina och gamla bilder på my parents were awesome.

mockajacka



snyggast matchar man mockajackan med en ljus blus/vitt linne och slitna jeansshorts(nej vi kommer aldrig tröttna på det) eller blåa jeans.

ungefär som miley cyrus. vi skulle dock skippa skorna.

fast bloggarfrillan går bort asså..

Kära manliga läsare. Jag vet inte hur många ni är till antalet (om ni ens existerar?) men här kommer lite tips till er. Detta är snyggt pöjkar:


Viparo Leather Jacket, Acne Jeans, Acne T Shirt, Cheap Monday Shirt, Cheap Monday Shoes



källa.

Christoph från München kan!

jeansskjorta



provade en alldeles för stor jeansskjorta på återvinningen, 35:- kostade den men det blev inget köp. sugen? åk dit vettja.

Från 9:e februari 2011

Det är sommar och det är Stockholm. Det är Södermalm och vindsvåning. Jag sitter i fönsterkarmen med öppet fönster ut mot gatan och sorlet. Därnere går par hand i hand och finklädda tjejer med klackar som klipprar mot gatstenen. Det blåser en varm bris mot min kind och jag får ta bort håret från ansiktet för att se något. Mitt tunna linne och levis 501:orna gör sig bra där i vardagsrumsfönstret. Min vän kommer in med ett glas rött och vi smuttar på det i tonerna till Band of Horses. Egentligen kanske Tomas Ledin hade passat bättre, för att på något sätt förstärka Stockholmskänslan lite. Men vi är ju trots allt inte uppväxta på 80-talet, utan vi har fått skaffa oss vår egna uppfattning om vad fin musik är (för vår barndomsmusik, d.v.s. Britney Spears och A-teens, är inte den bästa sorten).

Vi dricker upp en hel flaska. Min vän byter skiva och sätter på dansmusik. Trots att det bara är vi två i lägenheten i Stockholm på Södermalm är stämningen denna sommarkväll den bästa stämning man kan uppnå. Vi dansar tills vi blir helt varma och vinet hjälper oss att bli lite mer snurriga. Plötsligt är klockan 23 och det är dags att gå ut. Conversen på. Är det för varmt för jeansjackan? Ja, vi svettas nästan i linne.

Gatorna i Stockholm är speciella. Det är något med gatorna i Stockholm. Det får en att tro på sig själv på något underligt sätt. Min väns sommarklänning vippar i takt med hennes bestämda steg och mina brundbrända ben gör sig så bra på sommargatan. Vi springer förbi fik och second hand butiker som vi besökt på förmiddagen och så många gånger förr. Mina skor borde egentligen ha kasserats för länge sen, men jag kan inte förmå mig att göra det. De tillhör sommaren och utan dem i kombination till gatorna skulle jag inte tro lika mycket på mig själv.

Klockan är 07 och vi är på väg hem. Mitt hår är ruffsigt och vi delar på det sista ur vinflaskan. Vi går upp mot Skånegatan och snart är vi tillbaka i lägenheten igen. Min vän tar upp ciggpaketet, inser att det bara är en kvar och rycker på axlarna. Det blir en varm dag idag också.

På balkongen som vätter mot innergården, delandes på sista cigaretten. Vi andas in sommarmorgonen och bekräftar natten som en underbar sådan. Det är dags att sova nu för att imorgon ta tag i livet igen. Eller, kanske sparar vi det till nästa dag.

hår inspiration

0.365x365_largeTumblr_lxjuf8k5bu1r97zjwo1_400_largeTumblr_lvn52yesmy1qg2h4to1_500_largeTumblr_lsg79fxtk51qdm6gzo1_500_largeTumblr_lsic8msivj1qcmy8fo1_400_large

the good, the lovely, the bad, the ugly



tio spänn betalade jag för den här t-shirten på återvinningen. överkomligt pris, heh

barbent

1893401_juliett_kuczynskaVintage Nautical Skirt, Vintage Blouse, Marni HeelsRoboty RĘczne Beanie, Chaser Tee, Lahlia Jones Hooded Jacket, Urban Outfitters Backpack, Mink Pink Shorts, Lahlia Jones Declare Boots

scarfs



Jag tänker ge scarfen ett ansikte igen! I 9:an var jag en flitig användare, av främst Cheap Monday scarfs, men det har tonats ner lite. Men nu tror jag att jag minsann ska ta tag i det igen!


stentvättad kjol



Den här kjolen fick jag av Kim häromdagen! Nice. Tänker matcha den till en stor oversize t-shirt.


indianmocka




Åååh vad håller jag på med? ÄNNU en jacka. Ni som läst den här bloggen ett tag vet att jag är svag för vår/höstjackor och kan aldrig få noog. Jeansjacka, militärjacka, skinnjacka, annoraks and the list goes on.

Men idag när vi tog en snabbvisit till Magasinet kunde jag bara inte motstå denna. Den är lite stor, så ska nog ta bort axelvaddarna i för att få den att se lite mindre ut.

Fick punga upp 200 spänn vilket känns helt okej. Eller vad säger ni? Ska den iväg på tradera eller ska jag behålla den?


fina sockar



30 spänn för dessa sockar från H&M på mellandagsrean. Helt klart överkomligt enligt mig. Att strumporna dessutom bär min favoritfärg gör inte att jag tycker om dem mindre direkt.


typ fotbollsstrumpor



Dessa strumpor fick jag av Kim för ett tag sen. Älskar dem! Tänker lite på filmen Juno när jag ser dem. Tror hon betalade 10 spänn för dem, från Willys. Ha, det kunde man inte tro!


skoförsäljning!!


12cm höga klackar, storlek 41 (passar 40 också) sköna, knappt använda. 100:-


skor som jag typ aldrig har använt. fina, men tycker inte att jag passar i dom. 7cm hög klack. storlek 39. 125:-

guldpeng


en guldpeng kostade den här t-shirten på återvinningen i skänninge. kap?

sista skriets första hemma-hos-repotage

Vi har en gemensam vän som bor i en väldigt trevlig etta. Hon har inrett den med second hand fynd, egen konst och massa små pryttlar som gör helheten komplett. För er som inte känner henne och inte varit där kommer nu en liten smygtitt:












the stars, the mooooooon


hår och hud


lite bra-att-ha grejer köpta på Ö&B. 

shampoo + balsam = 18spänn/styck
ansiktsvatten + ansiktsrengöring = 40spänn/styck

billigt & bra

pinellapi



skitsnygg väska från det svenska märket pinellapi.

men om jag tar mig ifrån en sviken dröm och hit igen, så kanske jag kan känna meningen med tystnaden



hittade den här skitsnygga i måndas. betalade TIO spänn.

highway

 

Den här kjolen från modekungen skulle jag hemskt gärna vilja ha. Så himla ball! Men att punga upp 600 spänn för detta lilla tygstycke känns inte riktigt värt. But still, så fett snygg!


skjorta



idag köpte jag den här färgglada skjortan för 35 spänn. den är liiiiite för stor för mig, så kanske ger den till jonis.

en utflykt

Jag minns sommaren. Trots att 2011 inte levererade på samma sätt som 2010 fanns det ändå flertalet tillfällen i somras jag gillade riktigt mycket.

En utav dessa tillfällen var när jag för en gångs skull var ledig och tog med de bästa jag vet på en sommarutflykt. Min pojkvän, min fina Amanda, hennes karl och så jag tog min lille bil och gav oss ut på vägarna. Vi stannade på vägen och köpte svindyra jordgubbar på Lidl minns jag. Efter jordgubbsstoppet bar det iväg, över berg över dal och kosan styrde mot Hästholmen. Hästholmen är ett litet samhälle inte alltför långt härifrån som i princip består av en hamn. Och ett museum. Och lite mer kanske. Men det var i alla fall hamnen vi skulle besöka denna gång.

Parkeringen var trång och området var fullt av folk. Där fanns dykare, båtfolk och småbarn i baddräkter (och utan). Vi tog en promenad på kajen och satte oss sedan vid en tom parkeringsplats för båtarna. Där lade vi oss för att sola och äta de dyra jordgubbarna. Amanda fotade med sin kamera medan jag satte mig på de varma stenblocken.

Vi gick mot badbryggan, lade ut våra handdukar och glodde på folk. Jag minns så väl en tysk familj där pappan i sällskapet bar ett par mindre smickrande speedos. Saker som fastnar. Amanda tvingade mig och Jojje att bada och vad gör man inte? Hoppar i i det iskalla vattnet. Men värt, man badar inte lika ofta nu när man är gammal.

Sen började det regna. Och vi längtade hem. Och åkte hem.


världens snällaste hår

Jag har svårt att se honom som något verkligt,
något som är mitt och något jag får behålla.


För han är obeskrivligt vacker,
hans händer de mest omtänksamma jag känner
och hans hår det snällaste jag vet.


Hans lukt gör mig konstant knäsvag
och hans andetag har jag svårt att leva utan.
Hans andetag kan jag inte leva utan.


Alla mina slitna superlativ känns som kläder jag redan använt tusen gånger,
men ändå känner jag behovet av att
använda samma kläder om igen
och försöka förklara för honom
hur gärna jag vill kyssa hans skulderblad varje kväll.


mmm


dagens lookbook

Romwe Cardigan, Volcom Beanie, Primark Bag, H&M Socks, Primark Wedges, Levi's Shorts

en trevlig kväll hos oss








klänning/tröja



40:- köpte jag den här för på hjärta till hjärta. 




byxdress



en svart byxdress fyndade jag idag för 30spänn!

där man vill va



porslinsfyndarN



när man har kompisar som har flyttat hemifrån och som fyndar fint porslin blir man ju så himla sugen själv. 
tycker lövtallrikarna är så himla fina! vi hade dom små (uppe i högra hörnet på första bilden) hemma innan, så dom fick jag av mor min också. 
tallrikarna uppe i vänstra hörnet är också jättesöta. från uppsala ekeby, jääää.
och just det, fem spänn styck kostade tallrikarna.

50- 60-tal


den här fina köpte jag på hjärta till hjärta för 50:- för ganska länge sen. den är alldeles för stor för mig, men kunde inte låta den hänga kvar.

mycket snyggt från lookbook idag

Zara Shirt, Misbhv Leather Jacket, Cheap Monday Jeans From Nasty Gal, Ooh! Andy Bracelet
Inseason Vintage Dress, Glasses, Second Hand Belt, Market Necklace
Urban Outfitters Scarf, Monki Shirt, Converse Bag, H&M Cardigan, H&M Skirt, Primark Shoes
Asos Black Dress, Asos Gold Necklace, Embis Black Heels
Zara Blazer, Bb Dakota Blouse, Rebecca Minkoff Bag, Giuseppe Zanotti Shoes, Rag & Bone Jeans

svarta cheap monday



Lyckan när man hittar sina borttappade favvojeans! Den här gången hittade jag dem i tvättkorgen. Vanligtvis brukar jag inte tvätta mina jeans men dessa hade använts alldeles för flitigt på fiket så både grädde, florsocker och kaffe satt ingrott i mina gamla Cheap Monday.

Dock måste jag medge att det gjorde inte speciellt mycket att morsan tvättade dessa jeans. Självklart försvinner den svarta färgen lite, men ibland är det snyggt med lite urtvättade svarta jeans också. Ser lite mer använt och slitet ut. Nu gäller det dock att hitta ett par snygga otvättade svarta igen...

levisar



Hittade dessa Levis på Hjärta till Hjärta förra veckan för 40 riksdaler. Alldeles snart (när jag orkar) förvandlas dessa pösbrallor till ett par göddiga shorts. Jeansshorts är nog bland det snyggaste jag vet.

come on baby and let's make this day even better


lookbook måndag

Chicwish "Dress", Brechó Da Neide Coat
Top Shop Leather Shorts, Prada Shoes
Cos Coat, H&M Sheered Shirt, Cos Ring, Topshop Grey Jeans, Cos Shoes
Versace Leather Jacket, Topshop Velvet Dress, Topshop Heels


ett bra fynd



10 spänn betalde jag för den här! ALLTSÅ. hur billigt? typ min favorit t-shirt.

arkivet



har suttit och kollar igenom vårt arkiv! så himla kul!! haha. tycker att ni också ska göra det.

kabelstickat

Den här kabelstickade tröjan hittade jag på Hjärta till Hjärta för endast 25 kronor! Dagen efter hittade jag en liknande på JC för 300 spänn, vilket kap jag gjorde!

halsring


10:- på magasinet i mjölby.

en text från den 1:a februari

Jag hade tänkt på dig sen första gången jag såg dig. Trots att det var förbjudet och fast att jag inte fick kunde jag inte slita loss bilden av dig från min näthinna. Jag kände dig inte ens, men det var något med dig som fick mig att bli helt matt och fick mig att flämta själsligt. För kroppsligt kunde jag inte visa hur jag kände för dig. Det var otänkbart och näst intill omöjligt, att försöka visa dig. För jag tror inte du hade sett då. Eller kanske velat se då.

Vi var på fest mitt ute i ingenstans. Jag tyckte aldrig att det var riktigt kul där, men då festen låg där den låg var min position lite hopplös. Jag visste att jag inte borde ha ringt dig. Men för att vara uppriktig fanns det ingen annan som skulle vilja hämta mig just där just då. Så jag ringde. Även fast jag inte borde ha gjort det. Självklart kom du, det är aldrig något krångel med dig. Du var så snygg. Jag ville inte riktigt erkänna det för mig själv, eller för någon annan, men när du gick runt där och hälsade på alla festdeltagare ville jag bara ha dig. Men jag förnekade alla känslor. Det var bäst så.

Trots att vi inte pratat speciellt mycket innan var det inte en tyst minut under bilfärden hem. Det var både bra och dåligt, bra för att pinsam tystnad inte existerade men dåligt för att resan gick så snabbt. Det kändes som om jag hade kunnat sitta där i timmar. Du var så intressant, inte alls som någon annan kille jag träffat förut. När vi var framme och när kvällen inte hade blivit natt ännu tog jag modet till mig och struntade i alla principer. Jag var tvungen att få umgås med dig, lite lite till. Så jag frågade om vi skulle bada.

Det var bara maj och det var kallt i vattnet. Men det gjorde mig inte så mycket, på något sätt kunde jag inte känna av det riktigt. Jag tror det har att göra med dina ögon. De är isande och på ett obeskrivligt sätt gripande. De skakade om hela min värld och gör troligen det fortfarande. Och ditt leende. Jag skulle vilja köpa det och äga det bara för att ingen annan skulle få ta del av det. Bara för att jag skulle vilja ha det för mig själv!

Vi åkte hem och du släppte av mig. En kram och jag trodde det var ett avslut på något som aldrig skulle få börja.

Vad fel jag hade.

randigt

Fick denna av mamma för ett tag sen, tror den är från Lindex en gång i tiden.

jeansväst



så här kan du matcha en lite kortare jeansväst:


..och så här kan du matcha en oversize jeansväst:
bilderna är snodda från http://kenzas.se och http://hevals.blogg.se

väskor



Fina väskor vi hittat på second hand i våra dar. En bra grej att hålla utkik efter för det är oftast ganska lätt att hitta.

hjärta till hjärta

snart ska vi iväg till hjärta till hjärta. årets första second hand besök för min del.. måste komma igång igen nu när vi startat upp sista skriet igen! haha. Kommer självklart visa upp våra fynd sen, om det nu blir några.


le dress



min finfina figursydda klänning som jag köpte på röda korset i Tranås. tyvärr är den sydd i ett material som inte tillåter ösdans, hehe, så den kan inte användas till sån fest, utan mer middag? aja, vet inte. fin är den i alla fall och den kostade bara 65 kronor.

Jason fyller år!



Idag fyller en av mina favoriter år. Kanske är jag lite mainstream som känner såhär, men det är något i denna lilla man som får mitt lilla hjärta att bulta lite extra. Han är så fin. GAH, och som av en slump sätts en av hans låtar på på Spotify. Tror det betyder att vi hör ihop.

instamatic



tycker den är så himla fin! min lille kamera. jag köpte den på pingstkyrkans loppis i skänninge. vet inte om den fungerar, men fin att kolla på är den i alla fall, och den kostade bara 40 spänn.

denim

Tumblr_lxh5h4nugh1qkd2bvo1_500_largeIl_570xn.300865039_large396490_205011846260554_135894349838971_401508_1495673922_n_largeTumblr_lxeleootpb1qbyy1ao1_400_largeTumblr_lwbgn3so9d1r2p5hto1_250_large

skjorta


den perfekta oversize skjortan hittade jag bland alla skjortor på återvinningen i skänninge. 35:- betalade jag för den.

en sommarkväll 2011

Det var mitt i sommarn och vi hade väl inget annat för oss. Inget annat för oss än att åka och bada en sådan varm kväll. Så det gjorde vi. Och trots att vi båda två nästan var 20 åkte vi moppe. Hade vi, innan vi satte oss på mopeden, insett hur bra bit det var att åka till den där förbannade sjön så hade vi nog aldrig satt oss på den. Eller, kanske hade vi faktiskt det. För de 40 minutrarna på det spruttande lilla fordonet till den avlägsna sjön var 40 mysiga minuter. 40 minuter jag såhär ett halvår efter minns som om jag upplevde dem igår. Jag frös lite grann, men stoppade mina händer innanför din tröja där det var varmt. Det är ett euroforisk tillfälle, att sitta på en moppe, se sommaren flyga förbi i 40km/h och pressa benen mot någon man tycker om väldigt mycket. Hagar, gräs, röda hus, grindar och myggor flög förbi. Och trots att klockan var sen hade det än inte börjat mörkna.

Vi kom fram och parkerade moppen en bit från sjön. För att komma ned till bryggorna var man tvungen att passera några höga tallar och jag som var så rädd (eller kanske tog jag bara tillfället i akt) tog din hand genom det mörka partiet. Vi slängde av oss kläderna på bänken och hoppade i. Vattnet var mörkt. Men precis som det nästan alltid är på sommarnätter förvånande varmt. Jag var lite för feg för att simma fram och pussa på dig, tror det hela hade blivit alldeles för klychigt då. Plötsligt hörde vi ett svagt ljud någonstans långt ifrån. Vi konstaterade att ljudet var ett brummande och brummandet kom från en bil. Vi sprang upp ur vattnet, tänk om några volvoraggare skulle hitta oss där plaskandes alldeles nakna?

Jag frös, men det gjorde liksom ingenting, för det gav mig bara ännu en anledning till att krypa närmare. Nu hade det blivit helt mörkt ute medan vi svischade förbi samma hagar, gräs, röda hus, grindar och myggor. Jag tänkte på hur lycklig jag var och på hur gärna jag hade suttit på den där moppen hela natten, trots att det kanske var för kallt för det. När skylten för din hemstad uppenbarade sig borrade jag in mina händer under din tröja igen och andades in det sista av den sommarnatten.

EATABLE

hallå! måste tipsa om en asbra matblogg som några i trakten precis har startat upp (hehe). enkla och billiga recept för dig som är student eller som bara behöver lite inspiration på matfronten. 

HÄR hittat ni till bloggen.



koftiz



svårt att få en rättvis bild, men hittade den här koftan i provrummet på hjärta till hjärta. gick in för att prova en klänning (som inte passade) och då hängde denna skönhet på en galge där så provade den och slog till. 40spänn kostade den.

ett fynd



hittade dom typ perfekta jeansen på gina för ett tag sedan. lite för låga i midjan tycker jag, men annars perfeeeeeeekta. 100:- kostade dom också om jag inte minns fel.
varför köpte jag inte fler??

svart/vitt

Tumblr_lxiye8bxjz1r2nj7fo1_500_largeTumblr_lvs5upc36o1r7ye1bo1_500_largeTumblr_lx5jm3wmej1qchi0ho1_500_large

jeansväst



den här oversize västen köpte jag för 20 spänn på återvinningen i skänninge!

veckorna har gått rätt så fort, jag har fått fett mycket gjort


hår inspiration

Tumblr_lxi436mrt31qi1c55o1_500_largeTumblr_lxi3zl2wmr1qi1c55o1_500_largeTumblr_lwh3bwcmi61qfx732o1_500_large376004_237247179677478_114982095237321_587153_614155586_n_large385121_232475663487963_114982095237321_578627_272233389_n_large390167_251014704967392_114982095237321_627398_810662163_n_large

we heart it, så klart.


tranströmmer

Minusgrader

Vi är på en fest som inte älskar oss. Till sist låter festen sin mask falla och visar sig som den verkligen är: en växlingsbangård. Kalla kolosser står på skenor i dimman. En krita har klottrat på vagnsdörrarna.

Det får inte nämnas, men här finns mycket undertryckt våld. Därför är detaljerna så tunga. Och så svårt att se det andra som också finns: en solkatt som flyttar sig på husväggen och glider genom den ovetande skogen av flimrande ansikten, ett bibelord som aldrig skrevs: 'Kom till mig, ty jag är motsägelsefull som du själv.'
I morgon arbetar jag i en annan stad. Jag susar dit genom morgontimman som är en stor svartblå cylinder. Orion hänger ovanför tjälen. Barn står i en tyst klunga och väntar på skolbussen, barn som ingen ber för. Ljuset växer sakta som vårt hår.

massa fest den senaste tiden


HA

nu är vi tillbaka igen! det trodde ni inte va??

RSS 2.0