STHLM second hand

Som ni kanske vet spenderade jag största delen av mitt sportlov i huvudstaden. Då jag bodde på Söder är alla små second hand affärer därikring ett måste. Så, jag släpade med mig syrran över halva stadsdelen för att hitta varendaste liten guldklimp. Grejen med second hand har de fattat helt och hållet i Stockholm - eller inte alls, det beror på hur man ser det. I Stockholm är second hand priserna desamma som i vilken klädbutik som helst. Alltså, enligt mig, förlorar second hand hela sin charm i vår huvudstad (och i de allra flesta huvudstäder). För second hand ska vara billigt - man ska fynda! För trots allt har ju någon haft plagget innan (även fast det inte brukar vara något större problem).

Så, i Stockholm handlar man på second hand för att man "ska" och inte för att fynda. Annat är det i bonnhålan vi bor i!





Dessvärre var det bara systra mi som fick med sig något från vår runda. Hon hittade den här bodyn för 60 spänn på Stockholm Stadsmission!

turisterna


Mat i Tallinn


Second hand i Oslo


Richard Avedon



www.richardavedon.com


byxor, brallor, pants, pantalonger, benkläder

Vet inte riktigt vad jag vill säga med det här inlägget.. men vi älskar byxor!

Jag hade svårt att skilja på om det var sommaren eller bara din närvaro som gjorde mig så varm den kvällen.

Klockan var sena natten, över 02 skulle jag gissa på. Jag och min kompis satt och gjorde mest ingenting, i hopp om att något smått fantastiskt skulle hända. Men tillslut, så umgängeskåta som vi var, ringde vi första bästa mänskliga varelse som kom att bli just han vi festat med häromdagen. Han röstade för nattbad och vi var inte sena till att hänga på.


Vi möttes vid korset, alla på varsin skrammelcykel. Festkillen kände jag igen, men han hade med sig någon mer som jag aldrig sett förut. Av någon okänd anledning drogs jag till denne kille något så enormt. Jag tror det var något med hans ögon. Vi började cykla och vi pratade på allihop, trots att vi knappt kände varandra. Troligen var det för att det var sommar, allt blir så mycket lättare då.


Jag minns så väl hur jag vid nedförsbacken släppte händerna från styret och lät den varma luften leta sig in i mitt solblekta hår. När jag nådde plan mark cyklade han ifatt mig. På något sätt lyckades han titta rakt in i mina ögon, åh hans underbara bruna ögon, trots att vägen var ojämn och trots att jag borde ha kollat rakt fram för att slippa skrapsår. En sekund räckte för att avslöja att han bar på exakt samma känsla som jag.


Vi kom fram och eftersom det var så sent var det becksvart vid stranden. Jag sprang ut på bryggan och bara hoppades på att vattenytan inte skulle uppenbara sig allt för fort. Jag saktade ned och tog tag i en stolpe. Någon strök min rygg och jag vände mig om men såg ingenting. ”Hoppa i nu!”. Det brände till i bröstet, för än så länge hade han inte varit såhär nära. Jag kände ett plötsligt rus av att få känna honom, röra vid honom. Han tog min hand och hade detta varit vilken annan kväll som helst hade jag av ren reflex dragit mig ur hans grepp. Men nu var det inte vilken annan kväll som helst, så jag lät bli att göra något alls.

Vi cyklade hem igen. Jag hade svårt att skilja på om det var sommaren eller bara din närvaro som gjorde mig så varm den kvällen. Och jag hade svårt att förstå vad det var som fick mig att bli så intresserad. När vi stannade för att säga hejdå allihopa tog han mig åt sidan. Mitt hjärta har nog aldrig bultat så hårt. Och sen hans ögon.

"Jag vill träffa dig igen".


untz untz untz oslo











Här har ni lite oredigerade bilder från Oslo. Saknar't redan lite faktiskt, tror det får bli en tripp snart igen, eller vad säger ni flickor?


someone like you



T-shirt - HM
Jeans - Cheap Monday
Bälte - Second hand
Skor - Monki


såhär vill jag se ut ikväll!


allting kommer bli bra tillslut


TALLINN


färjan-häng


anorak, min vän.



Här har ni ett utav de bästa second hand fynd jag någonsin gjort i hela mitt liv. När Amanda och jag var i Tranås och kollade in stadens utbud på second hand affärer klev vi plötsligt in i något som drevs av Kvinnojouren - något som Amanda och jag inte är speciellt bekanta med på second hand fronten än. Hur som helst, efter lite letande skulle vi lite besvikna precis gå, men då säger expediten att allt kostar 10 kronor! Så vi kollar igen, och tur var väl det för då hittade jag denna genialiska anorak. FÖR 10 KRONOR!

Som sagt, ett utav de bästa kap jag någonsin gjort!


onsdag


peace&love-bag



Underbar handväska. Älskar den här färgen! 30 spänn från Hjärta till Hjärta - den här blir min följeslagare på Peace & Love.


magtröja



Gammal magtröja från Monki, tror den kostade 120spänn.
min favoritfärg!


you were only waiting for this moment to be free



Jag tror på att leva i nuet. Jag tror att om man är riktigt sugen på att göra någonting, men alla principer och åsikter gråa människor äger misstycker, så ska man göra det i alla fall. Den här sommaren (och kanske nu i höst/vinter också) är det precis vad jag gjort. Jag har stannat uppe hela nätterna, trots att jag borde legat hemma och sovit för länge sen. Jag har hängt med på saker som till en början verkat lame och krångliga men som kommit att bli de mest minnesvärda kvällarna.

Ända sen jag tillät mig själv att göra exakt vad jag vill har jag bara sett möjligheter i vad som komma skall. Självklart känns vissa dagar obetydelsefulla och framtidslösa, men det finns så mycket mer förutom dem dagarna. Jag vill ibland bara ruska om människor och försöka få dem att inse att man bara lever en gång. Om man erbjuds något riktigt roligt som man inte har någon bortförklaring till att missa (förutom ren olust då kanske) - vafan väntar du på? En missad läxa, en trött söndag, ett osminkat ansikte, en för lång kvällspromenad hem, en match dagen därpå eller ett rum att städa. Det är inga förhinder? Vad förändrar dem ditt liv, i det långa loppet? Det är timmen du stannar kvar, det är samtalet du vågade börja, det är smset du skickade, det är promenaden ni tog och det är nattdoppet i sommaren. Det är det som förändrar ditt liv, och om inte förändrar det så i alla fall förbättrar det.

Man ska ta ansvar, självklart ska man det. Men inte mer än nödvändigt! Och nu till det klyschiga avslutet: Livet är för kort för att skippa saker du egentligen vill göra. För kort för dåligt umgänge och för kort för att spela någon annan. 

För kort för att hålla tillbaka.

snyggt från lookbook en måndag

Leica D Lux 4, Mustard Cardigan, Heart Necklace From Asos, Pearl Ring From Asos
Clubcouture Top From Http://Www.Clubcouture.Cc?Utm Source=Lehappy&Utm Medium=Editorial&Utm Campaign=Lehappy 2010 12, High Waisted Shorts
Whote Dress From Cat De Jesus, Crocheted Cardigan From Mom's

Borderline



Jeansshorts, second hand 20 :-
Flätat bälte från Monki 10:-


Norge vettja



Mitt varmaste second hand fynd. Drar alltid på mig den här när jag fryser, asskön. Från Hjärta till Hjärta, för 40 spänn blev det min.


second hand

Vi är i Oslo och av någon anledning har alla nedstänga UFF-butiker från Sverige öppnats upp här! Solen skiner, Trikken glider, vi har en bra guide och ikväll blir det party!

NORGE



Nu befinner vi oss i vårt grannland Norge!
ville bara säga HEJ och vi hoppas ni har det lika gött som vi. eller nae det gör vi inte.. hehe.


Färdig (knäpper min skjorta)



Den här flanellskjortan hittade jag på Hjärta till Hjärta häromdagen. För 40 spänn blev den min. Funkar både lika bra i sommar som om hösten. Snygg!


safari



Skjorta från Gina Tricot som jag köpte på Peace & Love -10!


soldier of love



De här otroligt sköna brallorna fynade jag på JC i Tranås. För 100 spänn kan jag numer glida runt i skolan, riktigt slapp och riktigt snyggt!


Jag försöker förvandlas, men jag går i repris och vår himmel är oskyldigt grå



Köpte den på sommarrean i somras! 150spänn kostade den på Lindex.


OSLO!



Kavaj - Second hand
Linne - H&M
Jeansshorts - Second hand
Bälte - Second hand
Sockar.. - köpta i Riga


I eftermiddag drar vi till Norge för en helg i Oslo! hörs.


ett litet motvilligt break

Okej, nu är det såhär kära vänner. Imorgon går vi på sportlov och det firar vi med en weekend i Oslo. Detta betyder alltså att uppdateringen på er favoritblogg inte kommer vara utav den bästa sorten. DESSUTOM drar Amanda till Talinn och jag till Stockholm de första lovdagarna vilket också kommer innebära dålig update.

Men vi ska försöka flika in med det vi kan och hinner! Inom en vecka (jag vet, det är tungt att höra) borde allt vara helt som vanligt igen. Så tills dess, kolla in vårt arkiv! Där finns massa second hand fynd, roliga videos, fina texter, kap och inspiration!

nastygal



Vill ha allt. nästan.


Hallonkjolen



Den här snygga kjolen fyndade jag på H&Ms mellandagsrea. Tror det var den enda jag överhuvudtaget hittade på mellandagsrean. För 50 spänn blev den min!


Vilja bli



Klänning från Only som jag fick av mamma för flera år sedan.


.

Jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals.


Tips!



Köpte tre nithårband på Lindex igår som jag tänkte ta bort nitarna ifrån och sedan sätta dit på jeansshorts. Har tänkt att jag ska göra det i flera år men det har aldrig blivit av men nu så!
Vet vad jag kommer spendera kvällen med istället för att för att plugga..
30spänn betalade jag för alla tre


2 steg från paradise



Dagens favoriter från we heart it. Bilderna längst ner är från ett stängt mentalsjukhus. varför dras man egentligen till obehagliga och övergivna hus/platser?


Levis för 30 spänn



De här levisen hittade jag på Hjärta till Hjärta igår när vi var där. Endast 30 spänn fick jag betala! Funderar på om jag ska sy upp dem till ankellånga, eller kanske exprimentera med en dragkedja längst ned på varje byxben? Det återstår att se.


drömfångare



Igår åkte vi till hjärta till hjärta en sväng. Kom hem den asfeta drömfångaren. 40spänn fick jag ge och det tycker jag var ett bra pris!


Fulaste flickan i världen.



Idag i skolan blev jag kär. I den fulaste flickan i världen.


världens finaste tavla

vår vän Adrian kommer bli något stort. Kolla in hans hemsida!

kavajfynd!

 



Den här kavajen fyndade jag förra veckan. 60 spänn fick jag ge för den. Då den här är av den mer rejäla sorten har jag tänkt använda den lite som vårjacka. Tror det kan bli snyggt med en fet halsduk och skön luvtröja under!


you were walking and now you find yourself running to get closer to the giant neon sign



Gammalt linne från Kappahl, 99 spänn.


kärlek och fred

Vi har precis anlänt och det är svettigt i bilen. Så svettigt att man undrar varför man valde långbyxor istället för shorts redan när man åkte hemifrån. Klockan är 17 men trots det skiner solen, ikapp med vår förväntan. Slänga ut alla väskor på det välbekanta gräset och trots att det bara är sekunder sen våra fötter nuddande dalarna är alla väskor redan upprivna. Jeanshorts eller adidasbrallor ikväll? Sofia skriker att det är dags för kvällens första och vin hälls upp. Vi sitter på altanen och andas in festivalluften, trots att vi befinner oss kilometer från festivalområdet. Att behöva gå i 40 minuter gör oss inte så mycket. Med smuggelvin i kroppen förstärks bara känslan. "25" sätts på på högsta volym och vi har nog aldrig varit mer pepp. Samma underbara känsla, samma underbara väder och fantastiska vänner. På med converse och diverse tygskor. Det är dags att börja gå. Mot killarna, festen, musiken och alla underbara människor. Hejdå huset, vi ses klockan 8 imorgon bitti!.

Peace and Love 2011 - snart, snart, snart!

hur kan jag säga

Härom dagen hittade jag en bok i skolan som hette "De vackraste kärleksdikterna". Två dikter som nästan alltid är med i sådana här böcker är "Säg till om jag stör.." av Eeva Kilpi och "Hur kan jag säga.." av Karin Boye. Både är jättefina och båda har vi skrivit här i bloggen förut. Min personliga favoritdikt of all times är just denna av Karin Boye.

Hur kan jag säga..

Hur kan jag säga om din röst är vacker.
Jag vet ju bara, att den genomtränger mig,
och kommer mig att darra som ett löv
och trasar sönder mig och spränger mig.

Vad vet jag om din hud och dina lemmar.
Det bara skakar mig att de är dina,
så att för mig finns ingen sömn och vila,
tills de är mina.

Asså. Den här dikten är så genialisk och så vacker att jag vet inte vad. Jag läste upp den här för klassen när jag höll mitt tal i svenska b. Och trots att det var pinsamt och kändes lite töntigt så var det bra. För dikten förstärkte talet! Tips från coachen.

Well all right!



Kavaj, Second hand
Linne, H&M
Jeans, Monki


valentine's day



Den här skjortan köpte jag för 30 kronor på second hand för ett tag sen. Häromdagen fick jag ett ryck och klippte av ärmarna på den! Hiss eller diss, vad tycker ni?


lookbook från alla hjärtans dag

Millau  Lace Dress From Lfstores.Com, Lucky Flirts Turquoise Bracelet From Luckyflirts.Com, Cheyennemeetschanel.Com Necklace, Minnetonka Boots

Fluxus Vest, Fluxus Romper, Vintage Beret, Jeffrey Campbell Boots
Rare Dress, Topshop Cardigan, Jeffrey Campbell Lita Shoes, Camden Market Dream Catcher
Zara T Shirt, Handbag From Vintage
Dress From London

kärlek


alla hjärtans dag!


söndagshänget

Vår söndag har innehållit allt som en söndag ska innehålla. Soffmys, popcorn, film, kaffe, sänghäng och donken.

tips på second hand affärer

Hjärta till Hjärta. Finns flera städer i Sverige. Pengarna skänks till fattiga länder, exempel så skickas pengar (och saker?) från Mjölbys second hand till Lettland.

Röda Korset, finns lite överallt i Sverige. Även där går pengarna till välgörenhet.

Kyrkor har ofta second hand affärer. I Mjölby har Pingstkyrkan en second hand affär som heter Magasinet.

Erikshjälpen. Finns ungefär 50 affärer runt om i Sverige. Närmast Mjölby är Tranås och Norrköping.

Beyond Retro. Bra och fina kläder, dock lite dyrare än andra hands affärer i småstäder. Finns i Stockholm och Göteborg.

Myrorna. Vi gillar inte Myrorna så mycket, kläderna är inte alltid fräscha och det är överpriser. I alla fall i Linköping, Norrköpings är bättre.


(bild från google..)


who, who, who?

I fredags struntade vi i religionsuppgifterna och sjöng i caffis istället. Såhär såg det ut:


drömhus


SOMMAR


LACE



Spetsbody från Bikbok 99 spänn
Jeansshorts från Vero Moda (jättegamla)


a day in the life






En vanlig skoldag innehållandes vanliga saker: en hoppjärka, ljuvlig skolmat, gratis fika och en smyg-gluffare.


ingenting

Vad gör man när man borde ha lämnat för länge sen? Lämnat om inte kroppsligt så i alla fall mentalt. Vad gör man när man borde ha glömt och gått vidare, men istället krampaktigt håller sig kvar till något instabilt och oklart. Det är dimma kring oss. Jag skulle säga att du och jag bildar ett abstrakt ingenting. De som säger att det är svårt att släppa taget är mina vänner. De som säger att tiden läker alla sår vet inte vad de snackar om. Jag har försökt, men bittra kärlekstexter är fortfarande det jag tyr mig till. Natten är min själsfrände och mörkret mitt skyddsnät.


Jag ska lämna.


Men jag vill ju bara att du ser mig.


Adriana Lima



mina favoritbilder på Adriana Lima. Mörkt hår, rosa läppstift och markerade ögonbryn. fint!
..och kläderna är förövrigt inte så dumma heller


till mitt rum


en provdocka, tamburmajor (fast guldfärgad), en egengjord klädgrej och en fåtölj skulle jag vilja ha i mitt rum! då skulle det bli nästintill perfekt.

fulord

Det finns så mycket fula och lustiga ord här i världen. Eller, här i svenska språket. Mina favoritfulord är:

- sulki
- purken
- tupplur
- strula

Håller ni med? Har ni några fulord?


Lock myself up in a room without a window just to see if it was any easier to breathe. I was wrong


dagens från lookbook

Therapy Boots, H&M Bag, Minkpink Vest From Http://Shopmarkethq.Com, Minkpink Shorts From Http://Www.Shopmarkethq.Com
Michael Angel Tank
Levi's Cropped Shorts, Lace Top From Self Made, Circle Lenses

kanin cupcakes

weheartit


I like turtles

,

Vollybollturnering i skolan idag, gick sämst men vi var i alla fall snyggast.
Vi klädde ut oss till I like turtles-killen. Har ni inte sett klippet måste ni klicka här!

I follow rivers


södermalm

Det är sommar och det är Stockholm. Det är Södermalm och vindsvåning. Jag sitter i fönsterkarmen med öppet fönster ut mot gatan och sorlet. Därnere går par hand i hand och finklädda tjejer med klackar som klipprar mot gatstenen. Det blåser en varm bris mot min kind och jag får ta bort håret från ansiktet för att se något. Mitt tunna linne och levis 501:orna gör sig bra där i vardagsrumsfönstret. Min vän kommer in med ett glas rött och vi smuttar på det i tonerna till Band of Horses. Egentligen kanske Tomas Ledin hade passat bättre, för att på något sätt förstärka Stockholmskänslan lite. Men vi är ju trots allt inte uppväxta på 80-talet, utan vi har fått skaffa oss vår egna uppfattning om vad fin musik är (för vår barndomsmusik, d.v.s. Britney Spears och A-teens, är inte den bästa sorten).

Vi dricker upp en hel flaska. Min vän byter skiva och sätter på dansmusik. Trots att det bara är vi två i lägenheten i Stockholm på Södermalm är stämningen denna sommarkväll den bästa stämning man kan uppnå. Vi dansar tills vi blir helt varma och vinet hjälper oss att bli lite mer snurriga. Plötsligt är klockan 23 och det är dags att gå ut. Conversen på. Är det för varmt för jeansjackan? Ja, vi svettas nästan i linne.

Gatorna i Stockholm är speciella. Det är något med gatorna i Stockholm. Det får en att tro på sig själv på något underligt sätt. Min väns sommarklänning vippar i takt med hennes bestämda steg och mina brundbrända ben gör sig så bra på sommargatan. Vi springer förbi fik och second hand butiker som vi besökt på förmiddagen och så många gånger förr. Mina skor borde egentligen ha kasserats för länge sen, men jag kan inte förmå mig att göra det. De tillhör sommaren och utan dem i kombination till gatorna skulle jag inte tro lika mycket på mig själv.

Klockan är 07 och vi är på väg hem. Mitt hår är ruffsigt och vi delar på det sista ur vinflaskan. Vi går upp mot Skånegatan och snart är vi tillbaka i lägenheten igen. Min vän tar upp ciggpaketet, inser att det bara är en kvar och rycker på axlarna. Det blir en varm dag idag också.

På balkongen som vätter mot innergården, delandes på sista cigaretten. Vi andas in sommarmorgonen och bekräftar natten som en underbar sådan. Det är dags att sova nu för att imorgon ta tag i livet igen. Eller, kanske sparar vi det till nästa dag.


När jag blir stor ska allt det där bli verklighet.


feathers


vår?



Idag tog vi en långpromenad i solskenet, destination: hjärta till hjärta, vår favorit second hand affär. Utbudet var tyvärr inget vidare idag men Allis kom i alla fall hem med en en snygg skjorta som kostade henne 40 riksdaler.


skolväska



Gammal skolväska som min mamma fyndat på second hand för 40 spänn. Den blir fin till våren!


pistol dreams

Byxor från Lindex, hittade dom på rea för 50spänn!



ett år



älskling


tick tick boom


sommar 09



Så här såg vår sommar 2009 ut!

producent: Soffan

Peace and love för första gången
- skratta tills vi grät när vi sjunger låten i början av filmen
- sjunga "nu grönskar det" tvåstämmigt under en bro
- äta 25 kronors pommes
- gå hem sent på natten utan att frysa
- ge hem sent på natten och frysa
- se massor bra och mindre bra band
- vakna, ta ut sovsäcken i solen och somna om
- sitta på gräset under träden och läsa tidningar och bara kolla på folk
- skratta åt alla speciella människor
- äta god mat!

Fira soffans 17års dag
- laga mat, äta mat
-
sola
-
sitta på klipporna
- spela gitarr och sjunga
- sjunga vår egenskrivna låt om soffan till soffan
- äta kladdkaka och dricka champagne på klipporna
- solnedgång
- nattbad
- efterhängsna killar
-
spela kort
- sova i en kall stuga med massor kläder på sig




tackfest


bustier!



hittade den här för 50spänn på Lindex!


Var E Näääken


Så dansar vi till dansmusik igen!

nu sticker jag iväg på festligheter i klänning från JC, second hand hatten får stanna hemma!

gravrost



Lisas band Aldorain spelade på Gravrost igår och självklart var vi där.
Vi dansade nästan hela tiden och njöt av underbart sällskap. Fin fredag!


vem ringde 112?

 



Halva priset på alla kläder på magasinet idag. fyndade dessa jeans för endast 15spänn! Sjukt nöjd.
ska klippa av dom till shorts tänkte jag


som det var

Jag hatar att det är ditt fotoalbum som alltid kommer upp. Dina bilder, ditt ansikte. Och jag finns med där. Bilder från en svunnen era. Hade jag varit modigare hade jag låtit bilderna på dig och mig blivit fler. Men nu var jag inte modig. Nu gjorde jag inte som hjärtat ville. Jag hade legat i dina armar nu om jag gjort något åt saken.

Det är när jag ska sova som jag tänker på det som mest. Och lyssnar på musik vi lyssnade på då. Läser texter om vad jag kände då och exakt vad vi gjorde.

Men likt broarna i madison country blev det inte mer än ett kort tag. Och tur var väl det, jag hade i alla fall blivit sårad i slutändan.


indiepop



Hittade en ung herre i skolan härom dagen som ägde dessa snygga skor! Införskaffade från DinSko.


anchor



Om jag vågar ska jag tatuera mig. Snart snart. Jag vet exakt vad och exakt var. Detta ankare på överarmen. Har alltid tyckt att ankare varit riktigt snyggt, känns så typiskt tatuering det kan bli. Men jag står i valet och kvalet. Kommer jag ångra mig? Den ska ju sitta där hela livet liksom.

Snart bokar jag! Eller vad säger ni?

under femtiolappen!






Tycker att vi är rätt grymma på att fynda! alla plagg här ovan har vi köpt för under 50spänn styck. Fett!


Hanneli Mustaparta



så här vill jag se ut i sommar/vår!

Hanneli Mustaparta



godmorgon!



Stickat från Gina Tricot!


långklänning på studenten?


tycker att klänningen är sjukt vacker. Måste. Ha. Den.
kan man ha långklänning på studenten? eller är det ett dåligt val?
tåls att tänka på..


Om långklänningen inte är bra så vill jag ha den här den 10 juni!
ska nog köpa den i vilket fall


skrattanfall och vackra händer

Det handlar inte om att få vem man vill. Det handlar om att få den man vill ha. Det handlar inte om att vara med människor. Det handlar om att vara med just den människan. Det handlar inte om att kunna gå hem med vilken snygging som helst en lördagnatt. Det handlar om att gå hem med honom. Det handlar inte om att vara omringad av folk. Det handlar om att vara omringad av dem eller den som älskar dig. Det handlar om skrattanfall och vackra händer.

-
Michaela Forni



Han bredvid mig han är DJ. Han är risig, han är divig, han är svinig men han är DJ, han är DJ.



Linne från Monki som jag köpte på Circus Sale för 20spänn!


träning + halsont = falskt



Vad är grejen med att man aldrig lär sig? Här ligger jag, nedbäddad framför filmer och halstabletter. Man ska inte träna när man är sjuk. Man ska inte träna om man känner ett uns halsont. Det gjorde jag. Och här ligger jag nu. Så, alltså är det heller inget synd om mig! För jag får helt skylla mig själv.


some people call me the space cowboy




Kort svart tjocktröja från Circus Sale. Kostade mig 30 kronor!


värlens finaste pepparkakshus



Det här fina pepparkakshuset har Allis tvillingsyster Lisa gjort! Det är en miniatyr av deras lilla gröna hus.


våren.

Grus under trasiga tygskor. Randiga tröjor och bara kavajen som jacka. Utsläppt hår och gult gräs. Fågelkvitter och solglasögon. Ut och gå och kisa mot solen. Glass på en bänk i parken. Jeansjacka, skinnjacka och fika på Gusto. Hello Saferide i iPoden och för varmt för höstkängorna. Ljumma kvällar och gå hem jättesent utan att frysa. Påsk och färger. Födelsedag. Körsbärsblommor och tussilago. Och grus under trasiga tygskor.

Tumblr_lfuwunhftj1qeqzrno1_500_large
Tumblr_lfzwifuefm1qd7y3go1_500_large

bästa kapet!



Idag haffade vi Amanada som hade köpt den här skjortan för 20 spänn på ett varuhus här i trakterna. Hur värt?!


skönt att jag slipper bli 25




Idag haffade jag Jessica i korridoren. Det här hade hon på sig:

Jacka: Jofama
Jeans: Only
Tröja: Julklapp från bikbok
Örhänge: itemsbyjohanna.se
Brillor: Photo
Skor: Roots


hampton republic



Hittade den här på herravdelningen på Kappahl häromdagen. 70 spänn på rean. Ska det bli ett köp eller inte? Vad säger ni gott folk?


teenage crime

Målarskjorta som jag hittade på barnavdelningen på en second hand affär. Fick den för en tia!

fler bilder från lördagens bestyr


lisasong.blogg.se



Långkjol: Monki 30spänn
Skjorta: Second hand 40spänn
Skor: Skopunkten


allting kommer lösas och bli bättre igen, om du har pengar i fickan eller ett ess i din ärm.



Har kollat in den här klänningen på JC flera gånger men inte köpt den. När vi var i Tranås förra veckan hängde den på en klädstång utanför affären, kollade prislappen.. 100spänn! en tredjedel av nypriset så jag tvekade inte en sekund.


We don't sleep when the sun goes down, we don't waste no precious time





22 maj

Jag hade tänkt på dig sen första gången jag såg dig. Trots att det var förbjudet och fast att jag inte fick kunde jag inte slita loss bilden av dig från min näthinna. Jag kände dig inte ens, men det var något med dig som fick mig att bli helt matt och fick mig att flämta själsligt. För kroppsligt kunde jag inte visa hur jag kände för dig. Det var otänkbart och näst intill omöjligt, att försöka visa dig. För jag tror inte du hade sett då. Eller kanske velat se då.

Vi var på fest mitt ute i ingenstans. Jag tyckte aldrig att det var riktigt kul där, men då festen låg där den låg var min position lite hopplös. Jag visste att jag inte borde ha ringt dig. Men för att vara uppriktig fanns det ingen annan som skulle vilja hämta mig just där just då. Så jag ringde. Även fast jag inte borde ha gjort det. Självklart kom du, det är aldrig något krångel med dig. Du var så snygg. Jag ville inte riktigt erkänna det för mig själv, eller för någon annan, men när du gick runt där och hälsade på alla festdeltagare ville jag bara ha dig. Men jag förnekade alla känslor. Det var bäst så.

Trots att vi inte pratat speciellt mycket innan var det inte en tyst minut under bilfärden hem. Det var både bra och dåligt, bra för att pinsam tystnad inte existerade men dåligt för att resan gick så snabbt. Det kändes som om jag hade kunnat sitta där i timmar. Du var så intressant, inte alls som någon annan kille jag träffat förut. När vi var framme och när kvällen inte hade blivit natt ännu tog jag modet till mig och struntade i alla principer. Jag var tvungen att få umgås med dig, lite lite till. Så jag frågade om vi skulle bada.

Det var bara maj och det var kallt i vattnet. Men det gjorde mig inte så mycket, på något sätt kunde jag inte känna av det riktigt. Jag tror det har att göra med dina ögon. De är isande och på ett obeskrivligt sätt gripande. De skakade om hela min värld och gör troligen det fortfarande. Och ditt leende. Jag skulle vilja köpa det och äga det bara för att ingen annan skulle få ta del av det. Bara för att jag skulle vilja ha det för mig själv!

Vi åkte hem och du släppte av mig. En kram och jag trodde det var ett avslut på något som aldrig skulle få börja.

Vad fel jag hade.


RSS 2.0